· 

Samen reizen

Na meer dan 2 maanden onderweg te zijn beseffen we dat we nu langer van 'huis' zijn dan we ooit geweest zijn, ook al hebben we geen huis meer. Ook beginnen we ons steeds meer te realiseren dat het geen vakantie is waar we aan begonnen zijn maar dat dit voorlopig ons leven is. Het leven dat we gekozen hebben betekend ook dat we meer dan ooit op elkaar zijn aangewezen en alles heel intens met elkaar delen. Dit geeft soms wrijving maar vooral heel veel mooie en waardevolle momenten.

Wij willen jullie allemaal een beetje mee laten reizen en daarom schrijven we beide een klein stukje (over de ander) over hoe we het ervaren om zo intens samen te reizen en te leven.

We zijn dankbaar voor het feit dat we deze kans hebben gecreëerd en samen de keuze maakten om deze reis te gaan maken!

     

 

Moniek

 

"Ruik je dat?" "Oooh kijk eens" "Moet je voelen..." "Waarom lachen die mensen, om ons?"

 

Dit zijn opmerkingen die je hoort als je leeft en reist met iemand die alles waarneemt wat er op haar pad komt. Moniek beleeft het reizen erg intens, vooral de mooie, maar ook de ongemakkelijke momenten. Het is heerlijk om te zien hoe ze de, voor ons vreemde, supermarkten door struind. Alles neemt ze op en menig product moet eraan geloven om betast en besnuffeld te worden.

Ook loopt er niemand voorbij zonder opgemerkt te worden. Het grappige hieraan is dat in China wij ook nergens voorbij lopen zonder te worden opgemerkt.

Maar regelmatig kan ze ook heerlijk weg dromen en van de prachtige natuur genieten. "Gaan we nog goed?" vraag ik dan, als ze achterop de scooter met mijn telefoon de kaart in de gaten houdt. "oh...eehh even kijken........ Nee! We hadden linksaf moeten slaan.....oeps!"

Eten!.... Nog zo'n passie, die we gelukkig samen delen. De menukaart van ieder restaurant wordt van voor tot achter onderzocht, en alle gerechten die er lekker uit zien of klinken worden nadrukkelijk overwogen."Kunnen we niet gewoon alles proeven?" krijg ik vaak te horen.

We zijn nu ruim 13 jaar samen en hebben al wel vaak gereisd, maar zo intens en dicht op elkaar geeft wel een andere dimensie. Ik weet zeker dat er niemand in deze wereld is waarmee ik deze reis liever zou maken. Het is met Moniek nooit saai en ik voel me iedere dag gelukkig om naast haar wakker te worden en samen weer een nieuw avontuur in te stappen.


Bart "Mijn behulpzame pragmaticus"


Inmiddels reizen we ruim 80 dagen nonstop samen. Waar ik vooraf zo naar uitkeek was meer tijd voor en mét elkaar, dat is gelukt! 


Het reizen met Bart is veelal easy, want Bart heeft graag de touwtjes in handen en heeft al van alles uitgezocht en bedacht nog ver voor ik er aan denk. Bart is een pragmaticus en beredeneerd vrijwel alles vanuit logica wat 'planmatig' de beste manier is. Dat talent bezit ik minder en is dus een handige aanvulling op mij. Bart navigeert ons beide overal naartoe en vandaan of dat nu is per trein, bus, scooter of met de benewagen. 


Wat ik bewonder aan Bart is zijn geduld en behulpzaamheid en is vaak in voor een praatje met 'jan en alleman'. Bart schiet mensen te pas en te onpas te hulp, bij het repareren van een defecte camera, een reisplanning, info over een tour zegt u het maar. Dat van die camera is volgens mij overigens puur geluk, hij noemt het 'magic hands' aha is goed hoor Bart 😎


Nog zo'n voorbeeld van geduld en vriendelijkheid:

Zo komen we na c.a. 2 uur hiken naar een hoogte van 4500 meter bijna bij de top, waar een stel mensen graag met hem op de foto willen. 

Ik denk ja hoor daar gaan we weer 'mogen we ff bijkomen', en voor ik het weet staat hij met een grote glimlach voor de lens te shinen. 'Vinden die mensen leuk' zegt hij dan ;) de schat. 


Waar ik vaak (niet altijd natuurlijk) blij om ben is dat we zo anders zijn, maar tegelijk ook zo veel gedeelde interesses hebben. 

Zo houden we beide van sport, helaas is samen fietsen tijdens onze reis niet te doen op de manier zoals we dat in NL deden. Maar vinden we nu ons plezier in het samen sporten in de bergen. Samen puffend naar boven klimmen en de top bereiken is magisch! Wat we ook delen is humor! Met name grappen die 'echt niet kunnen' of nogal wat sarcasme bevatten, daar lachen we samen het hardst om 😂 

Bart al ruim 13 jaar mijn lief, ik hoop op nog veel moois samen met jou...


Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Janneke (zaterdag, 24 augustus 2019 17:21)

  Wat zijn jullie toch een mooi stel samen! ❤️

 • #2

  Jullie Pa. (zaterdag, 24 augustus 2019 18:26)

  Als ik dit lees word ik helemaal blij maar ook met een traan,liefde is het mooiste wat een mens in zijn leven mee mag maken,en ik kan het weten.

 • #3

  Merel (maandag, 26 augustus 2019 07:40)

  Wederom met een grote glimlach op deze minder avontuurlijke maandagochtend (start van mijn Nederlandse werkweek �) jullie verhalen zitten lezen. Bedankt voor het meenemen in jullie belevingen!

  Liefs Merel

 • #4

  Marleen (donderdag, 29 augustus 2019 09:44)

  2 mooie mensen! We genieten van jullie verhalen. Kasper en Floris luisteren altijd met aandacht als ik jullie avonturen voorlees, beide staren ze dan in het niets, waarschijnlijk bevinden ze zich in hun eigen China in hun hoofd. Maar ze zijn ook héérlijk relativerend, want als het verhaal voorbij is lachen ze tevreden en vragen ze of de tv weer aan mag �

 • #5

  Moniek (donderdag, 29 augustus 2019 11:14)

  Jullie reacties zijn echt top! We kijken er stiekem altijd naar uit als we een nieuw blog gepost hebben! Jullie reacties geven ons het gevoel dat jullie met ons 'mee reizen' en nog dicht bij ons zijn.. Zo fijn is dat!
  Thanks, kus Mo

 • #6

  Lianne (zondag, 08 september 2019 22:06)

  Lieve B&M.
  Zondagavond waarbij ik uitkom op jullie blog. Leuk en geweldig tegelijk om jullie verhalen te lezen...
  Zal het de jongens morgen laten lezen zodat zij ook even meekunnen in jullie avontuur... �
  Liefs van ons �