Wie zijn wij


Wij zijn Moniek en Bart, midden dertigers met een passie voor reizen. 

In de ruim 15 jaar die wij samen zijn, hebben we enkele mooie reizen kunnen maken, van 2 weken kamperen in Frankrijk tot 2 maanden rondtrekken in Zuid-Amerika.

Omdat het altijd maar bleef kriebelen om nog een lange reis te maken hebben we in september 2018 besloten ons huis te verkopen en voor onbepaalde tijd te gaan reizen. In maart 2019 waren we dan ook ineens "dakloos" en op 5 juni dat jaar is ons grote avontuur begonnen.

Na 10 maanden, vol mooie avonturen, waren we weer terug in Nederland als gevolg van de pandemie. Maar in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten en wachten tot de wereld weer open zou gaan hebben we een bus gekocht en omgebouwd naar camper. 

Momenteel is dit ons huis op wielen en nemen we al onze bezittingen overal mee naartoe. Door de beperkingen die het leven zonder vaste woonplaats met zich meebrengen zijn we ons bewuster geworden van hoe we om gaan met dingen als water en energie. En we merken dat we gewoon niet zo veel nodig hebben als we vroeger dachten. Dit geeft een gevoel van vrijheid en zorgt ervoor dat we veel meer tijd aan elkaar en aan onze planeet kunnen besteden. We zijn dan ook nog steeds blij met de keuzes die we gemaakt hebben en delen graag onze avonturen en ideeën met iedereen die er over lezen wil.

 


Bart

Het is mei 2013 rond 18:00 en ik rijd in mijn auto richting mijn werk, wanneer mijn mobiel over gaat. Mijn beste vriend belt me met de mededeling dat hij zijn baan heeft opgezegd en voor een lange tijd wil gaan reizen. Na het verlies van zijn beide ouders wil hij even de tijd nemen om te doen wat hij zelf wil. De rest van de autorit kan ik alleen nog maar denken aan het opzeggen van mijn baan om met hem mee te gaan. Nog geen week later hak ook ik de knoop door en zeg mijn baan op om mijn beste vriend te vergezellen op zijn reis. Ik moet alleen Moniek nog even vertellen dat ik 6 weken naar Centraal-Amerika ga en dat zij alleen thuis moet blijven. Gelukkig kent ze mij en weet ze dat ik dit echt nodig heb. Ze zegt daarom ook zonder twijfelen: "Natuurlijk moet je dat doen, het zal je goed doen" En dat deed het ook!

Sindsdien heb ik het nooit meer los kunnen laten om alles achter te laten en een wereldreis te gaan maken, maar dan samen met mijn grote liefde.

In 2016 hebben we dan ook een reis van 2 maanden door Zuid-Amerika gemaakt. Maar ook dit was voor mij niet lang genoeg. Twee jaar later hebben we de knoop doorgehakt om ons huis te verkopen, baan op te zeggen en alles achter te laten om mooie plekjes in de wereld te bezoeken.

Moniek

Begin augustus 2018, het huisje (dat vergelijkbaar is met ons eigen huis) verderop in onze straat staat te koop. 

De wens om te reizen speelt al een tijd een rol in onze dromen en bedenken ons dat het misschien wel nu de tijd is om ons huis ook te koop te zetten? 

Mijn lief en ik delen beide een passie voor avontuur en reizen.

De huizenmarkt is nu vele malen gunstiger dan een aantal jaren geleden, maar ook meteen komen er allerlei gedachten en vragen in me op en zie ik de voor mij bekende beren al op de weg staan.

Reizen voor onbepaalde tijd en alles achter laten wat ik in mijn leven heb opgebouwd, relaties/hobby's/werk/een eigen huis, dat is wel een grote stap en is niet iets wat ik écht voor mogelijk hield.

Ik heb een groot verantwoordingsgevoel, heb graag controle over vrijwel alles, hou van zekerheden en heb zo dan ook altijd geleefd. 

Dat heeft me veel gebracht in het leven tot nu toe, heb er veel van geleerd maar het heeft me ook veel gekost. 

Ik droomde steeds vaker van een leven zonder de vele verplichtingen, verwachtingen doelen/eisen die ik vooral mezelf oplegde. 

Nog geen week later zaten we dan ook al met onze makelaar om de tafel en begin september stond het in de verkoop.De sleuteloverdracht was in maart 2019, we woonden 3 maanden bij mijn ouders wat een hele bijzondere en ontspannen tijd was!

In mei nam ik na bijna 12 jaar afscheid op mijn werk en 5 juni nam ik met een misselijk gevoel van de zenuwen afscheid van mijn lieve vrienden en familie...

Nu er geen weg meer terug was, was het tijd om niet meer bang te zijn voor het onbekende, maar onze droom te gaan realiseren niet later maar NU!

Ik heb me de afgelopen jaren gerealiseerd dat ik echt zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk, niet mijn werkgever, mijn familie/vrienden, niet mijn salaris, ons huis of die leuke hobby's. 

En dat als ik iets wil veranderen aan de huidige situatie en die toffe reis wil maken, dat dat begint met DOEN en het accepteren dat het inderdaad spannend is!

Deze stap had ik waarschijnlijk niet durven nemen als mijn lief deze passie niet met mij zou delen. 

Hij is sowieso degene die mij heeft geïnspireerd tot dit idee, waar ik heel dankbaar voor ben love you long time :)

Een nieuw leven, meer tijd voor elkaar, minder verplichtingen, nieuwe plekken ontdekken, nieuwe culturen ervaren, 

eten proeven dat we nog niet eerder aten en de toekomst ligt aan onze voeten, heul spannend en... ja gewoon heul spannend!