Camper bouwen

Ons plan om een camper te bouwen is ontstaan doordat wij onze reis hebben moeten afbreken vanwege de COVID-19 uitbraak in de wereld. Wij zaten tot begin April 2020 in in Thailand en voelde dat het net om ons heen steeds strakker werd aangetrokken. Om te voorkomen dat we vast zouden komen te zitten, met alle gevolgen van dien, zijn we terug naar Nederland gevlogen.

Aangekomen in Nederland hebben we tijdelijk onderdak aangeboden gekregen van een goede vriendin. Hoewel we er net zo lang gebruik van konden maken als we zouden willen, kiezen we toch liever voor een eigen plekje. Aangezien we vorig jaar ons huis verkocht hebben en zeker niet opnieuw willen gaan kopen zouden we wat kunnen gaan huren. Dit betekent wel dat we opnieuw meubels e.d aan moeten gaan schaffen. En daarbij is de wachttijd voor een huurwoning in onze regio ongeveer anderhalf jaar.

Ook was onze reislust nog langer niet verdwenen en popelen we om nieuwe plekken te gaan ontdekken. Het idee om een bus te gaan kopen en deze om te bouwen tot camper was geboren. Zo hebben we een eigen plekje en kunnen we verder gaan reizen wanneer het ons uitkomt.En omdat wij het zelf erg spannend vonden om aan zo'n project te beginnen en natuurlijk met veel vragen stoeiden over hoe alles aan te pakken, willen wij onze ervaringen graag delen. Daarom hebben we een nieuw onderwerp aan onze website toegevoegd over hoe je zelf een camper kunt bouwen zonder ervaring (net als wij).