· 

10 apps voor op reis


Maps.me

Zoals eerder vermeld in de tip "welke apps neem je mee naar China" vinden wij dat de app Maps.me echt een fantastisch alternatief is op Google maps. Naast het feit dat deze app volledig offline te gebruiken is, is hij ook nog eens vele malen sneller dan Google maps. Tevens bevatten de kaarten soms nuttige info zoals een aangegeven hoofdweg welke eigenlijk een onverharde modderweg is. Je kunt in deze app ook zelf nieuwe plaatsen en info toevoegen zodat de kaarten steeds uitgebreider worden.

Travel spend

Deze app houdt jouw huishoudboekje bij. Als je van plan bent op een budget te reizen dan is deze app een uitkomst. Travel spend houdt al jouw uitgaven bij en categoriseert deze ook nog eens. 

Je vult zelf het budget in dat je wilt gebruiken voor jouw reis en de tijd dat je weg wilt blijven. Travel spend berekent dan jouw dagbudget. Iedere dag voer jij in wat je waaraan uitgeeft en de app laat jou zien of jij nog ruimte hebt voor dat laatste biertje op het terras 's avonds. Ook houdt hij bij wat jij iedere dag hebt overgehouden zodat je eventueel kunt sparen voor die ene vette activiteit die wat duurder is. De app geeft per land aan wat je waaraan hebt uitgegeven en beschikt ook over een valuta calculator. Je kunt dus gewoon de valuta selecteren waarmee jij de betalingen gedaan hebt en de app rekent dit om naar jouw basis valuta (euro bijvoorbeeld).

Booking.com

Welke reiziger gebruikt deze app (of website) niet? Toch vind ik dat hij vernoemd moet worden. Booking heeft erg veel keus in hotels, hostels, homestays en meer, in bijna iedere stad of dorp in de wereld. Of je nu van plan bent om vooruit te boeken of pas op locatie, het is altijd de moeite waard om te checken wat de prijzen zijn. Soms is het zelfs goedkoper om via de booking app te reserveren dan bij de accommodatie zelf. Als je booking regelmatig gebruikt krijg je de Genius status en dus meer korting bij jouw volgende boeking. Ook krijg je van booking een kortingscode wanneer je ergens gereserveerd hebt. Als je met z'n tweeën of meer reist kun je deze code naar iemand anders sturen zodat hij/zij bij de volgende boeking eventueel 20% korting krijgt.

Lit Photo resizer

Als je,zoals ik, veel foto's maakt tijdens jouw reis en je wilt deze ook op jouw smartphone opslaan zodat je alles kunt delen via instagram, facebook enz.. kan dit erg veel ruimte in gaan nemen op jouw geheugenkaart. Sommige foto's die ik maak zijn groter dan 20MB. Om te voorkomen dat jouw telefoon geheugen te kort gaat komen kun je deze foto's comprimeren.  De Lit photo app is gratis en werkt erg makkelijk. Het heeft mij al enkele GB's aan geheugen opgeleverd.

Tripadvisvor

Deze app is bij de meeste van ons al wel bekend. Toch vind ik dat ik hem moet vernoemen. Wij gebruiken de app best veel. Niet alleen om te kijken waar we eventueel wat willen eten of wat er in de omgeving allemaal te doen is, maar ook kun je in de app reviews vinden over het hostel of hotel waar je wilt verblijven. Tevens zit er in de app een map welke jou de locatie laat zien waar het restaurant, hotel enz zou moeten zitten. En dankzij de vele filteropties in de app kun je altijd het restaurant vinden wat voor jou het meest geschikt is.

Airbnb

Als je een keer geen zin hebt in dat luidruchtige hostel of weer zo'n kil hotel kun je ook voor kiezen om een aantal dagen jouw eigen huis op die mooie locatie te hebben. Airbnb heeft een groot aantal aanbieders op veel locaties wereldwijd. Ook deze app heeft erg veel filters zodat je altijd wel vindt wat bij jou past. En de prijzen lopen net als bij hotels en hostels erg uiteen, maar voor een volledige woning met keuken en wasmachine betaal je meestal niet veel meer dan in een fancy hostel, waar je soms flink moet betalen om je was te laten doen. En vooral als je in Zuid-Oost Azië reist is het ook wel een keer fijn om een keuken tot je beschikking te hebben, aangezien de meeste hostels dit niet hebben.

Skyscanner

Moet je tussentijds vliegen of moet je de vlucht naar jouw eerste bestemming nog boeken? Skyscanner zoekt voor jou de snelste, goedkoopste of juist de meest luxe vlucht uit. Heb je alle tijd? dan geef je aan dat het niet uitmaakt hoeveel tussenstops jouw vlucht mag hebben en zit je voor een paar euro, 36uur later op jouw bestemming. 

Zelf proberen wij zo weinig mogelijk te vliegen, maar als het dan echt moet raadplegen we eerst altijd de app van skyscanner.

Happy cow

Ben je vegetariër of wil je gewoon net als wij eens geen vlees eten dan kun je de app van happy cow gebruiken om voor jou op zoek te gaan naar een vegetarisch, veganistisch restaurant of een restaurant wat ook vegetarische maaltijden op het menu heeft staan. Veel reguliere restaurants hebben wel vegetarische maaltijden, maar vaak wordt je dan opgescheept met een inspiratieloze salade of saaie pasta. De app van Happy cow laat jou alle restaurants zien waar jij vegetarisch kunt eten en door de reviews en de foto's te bekijken kun jij bepalen welk restaurant jou het meest aanspreekt.

Evernote

Deze app is ontwikkeld om notities op te slaan en afspraken in te zetten. Eigenlijk een soort digitale agenda. Wij gebruiken deze app echter voor het bijhouden van een dagboek. Je kunt met de gratis versie zo'n 1000 notities (lees dagen) opslaan. Ook kun je foto's toevoegen en je kunt vanaf 2 accounts in hetzelfde notitieboek (lees dagboek) werken, lezen en opslaan. Het is erg leuk om een dagboek bij te houden vooral als het je geen extra ruimte in je backpack kost. Ook helpt het je met het onthouden van alle bijzondere ervaringen welke je tijdens jouw reis hebt meegemaakt.

XE Currency

Of je nu lang of kort gaat reizen, wanneer je buiten de Euro-zone komt is het toch wel fijn om te weten wat de lokale valuta waard is. Deze app kan dit precies voor jou uitrekenen. Bijna alle verschillende valuta ter wereld zitten erin en zodra je internet verbinding hebt zal de app direct de nieuwste koers opzoeken en dit aanpassen. Deze app heeft ook een vergelijkingsdiagram welke laat zien wat jouw valuta doet tegenover de Euro. Zo kun je in de gaten houden of de koers aantrekkelijk is om geld te gaan wisselen of te pinnen.

Reis je vaak en gebruik jij andere apps? Laat het ons weten! Wij zijn altijd nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen op gebied van reizen. E hoe meer je gebruik kunt maken van handige technologie, hoe meer tijd je over houdt om te genieten van jouw reis.


Reactie schrijven

Commentaren: 0